Założona przez Jana Słowińskiego w 1903 roku słynna restauracja "Harnaś" to kuchnia regionalna - góralska z domieszką kuchni węgierskiej, a zatem: jagnięcina, dziczyzna, mięsa w ziołach, rydze na maśle lub marynowane, pstrągi, sery owcze - oscypek i bunc, brusznice, pasztety, ciasta, wino grzane z korzeniami, słynny w Polsce napitek - wino grzane ze spirytusem pod nazwą "Uśmiech Harnasia".
Specjalnościami Gospody są przede wszystkim:
- Kwaśnica z jagnięciną - potrawa jednodaniowa z mięsem jagnięcym, ziemniakami, kapustą kiszoną podawaną w kociołku z domowym pieczywem,
- Pierożki jagnięce podawane z masłem lub w rosole,
- Polędwica Harnaś - polędwica cielęca w górskich ziołach podawana ze smażonymi ziemniakami i brusznicami.
Serdecznie zapraszamy na prawdziwie góralską kuchnię!
Dolina Kościeliska 1
34-511 Kościelisko
+48 18 207 03 54, +48 605 277 662
harnas@harnas.eu, harnas@gospodaharnas.pl
10% rabatu na zamówienie
Chęć skorzystania z kuponu należy zgłosić przed złożeniem zamówienia.